Ventilli ve Ventilsiz Maske Arasındaki Fark Nedir?

30-01-2022 21:42
Ventilli ve Ventilsiz Maske Arasındaki Fark Nedir?
Tek kullanımlık koruyucu maskeler, kullanıcıya toz ve sis gibi solunum tehlikelerine karşı koruma sağlar. FFP maskeleri ventilli veya ventilsiz olarak gelebilir.

Ventilsiz yüz maskeleri, bazıları için genellikle terli, rahatsız edici ve klostrofobik hale gelebilir. Gözlük takanlar, her nefeste gözlüklerini buğulandıracakları için onları sakıncalı bulacaktır.

Ventil bir konfor cihazıdır. Valf havanın daha kolay dışarı çıkmasını sağlar, bu da nefes almayı daha rahat ve düzenli hale getirir. Ayrıca maskeyi daha az terletmelidir. Maskenin sunduğu koruma seviyesini etkilemez veya buna katkıda bulunmaz, ancak maskeden ne kadar havanın kaçabileceğini ve bunu ne kadar çabuk yapabileceğini kontrol eder.

Önemli /!\ Steril veya sağlık bakım ortamlarında solunum maskeleri takarken, olası çapraz kontaminasyonu önlemek için ventilsiz maskelerin takılmasını tavsiye ederiz. Ventilli bir solunum cihazı, yalnızca ventilden solunan havanın dış ortamı kirletmesi muhtemel olduğundan kullanıcıyı koruyacaktır. Ventilsiz bir solunum cihazı iki yönlü koruma sağlar: hem kullanıcıyı hem de hastayı korur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.